JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Revibe Energy har kommersialiserat en metod som omvandlar vibrationer till ström. Nu får företaget priset som Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige 2020.

Det årliga priset delas ut av branschorganisationen Elektronikföreningen i Göteborg som också står bakom Årets Elektronikföretag i Västsverige 2020. Bägge skulle ha delats ut på mässan Advanced Engineering men pandemin stoppade mässan och därmed prisutdelningen.

Motiveringen lyder:
ReVibe Energy har en lösning till det vibrerande IoT-området som enkelt ger energi till den växande marknaden för lågenergi-sensorer.

Företaget startade år 2013 och tekniken bygger på ett patent från försvarskoncernen Saab som också är största ägare. Tekniken kan användas på bland annat tåg, flygplan, kompressorer eller andra skakiga miljöer för att göra sensorsystemen självförsörjande på ström.

Priset till Årets Elektrikföretag delades ut för en månad sedan och gick till Brinja. Företaget har utvecklat ett trådlöst brand- och utrymningslarm för byggarbetsplatser (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)