JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acconeer redo släppa en tredje radarmodul

Två år efter att den första radarmodulen från Lundaföretaget Acconeer dök upp i sortimentet hos distributörsjätten Digi-Key ska en tredje modul inlemmas i det amerikanska företagets sortiment. Innan årsskiftet utlovas nykomlingen, som kombinerar en radarsensor med en Cortex M0-processor.

– Sedan vi lanserade A1-sensorn har många kunder efterfrågat en modul som endast har en ARM Cortex M0-processor, vilket är det billigaste segmentet i ARM:s processorutbud, förklarar Lars Lindell, vd på Acconeer i ett pressmeddelande.

Skånska Acconeer har utvecklat en mycket liten och energisnål radarsensor, A1, som kan mäta avstånd millimeterprecist. Idag går radarsensorn att köpa separat eller placerad i två olika moduler från Digi-Key. Modulerna är XM112 och XM122, där det som främst skiljer dem är processorn ombord. XM112 innehåller en Cortex M7, medan XM122 har en Cortex M4.

Den kommande radarmodulen med en Cortex M0 får namnet XM132. Planen är att den ska lanseras under andra halvan av detta år – alltså någon gång innan årsskiftet.

XM132 blir den tredje radarmodul från Acconeer som kommer att kunna köpas från Digi-Key, som redan lagt en order på motsvarande 450 000 kronor.

– Vår strategi är att täcka en bred marknad med våra moduler, allt från extrema use-case till väldigt enkla. Så framöver planerar vi att lansera ytterligare moduler med andra processorer, sade Lars Lindell till Elektroniktidningen vid den senaste lanseringen.

Radarmodulen, XM132, blir Acconeer den enklaste och mest energisnåla. För att optimera dess prestanda kommer den att förses med mjukvara som är skräddarsydd för specifika användningsfall.

Den färska ordern från Digi-Key inkluderar både radarmodul och ett tillhörande utvärderingspaket, XE132.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus