JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Svenska Veoneer meddelar att företaget ska utveckla oövervakad självkörning på hårdvara från Qualcomm.

Veoneers mjukvara för ”perception och körpolicy” ska köras på Qualcomms processorfamilj Ride i produkter för förarassistans, collaborative driving och oövervakad självkörning. Veoneer nämner hands-free-körning både på motorväg och i långsam trafik som kommande funktioner.  

Bolagen förväntar sig att en integrerad plattform kommer att vara tillgänglig för 2024 års bilproduktion. Både genom leverantörer och direkt till biltillverkare. Lösningarna konstrueras som öppna plattformar för alla typer av fordon, globalt.

Checklistan för plattformen omfattar såväl energieffektivitet som uppkoppling och molntjänster. Skalbarhet och uppgraderbarhet ska vara ledstjärnor. Liksom anpassningsmöjlighet för kunden.

Veoneer är inne på sin femte generation av mjukvara. Den kommer att utvecklas av en separat organisation inom Veoneer. 

Qualcomm presenterade processorfamiljen Snapdragon Ride i januari. Den är närmast släkt med Qualcomms systemkretsfamilj Snapdragon som enligt Veoneer utöver kärnor för datorseende, säkerhet, bildsignalering och visualisering, också innehåller kärnor för energieffektiv AI.

Veoneer har 7100 medarbetare i 13 länder och huvudkontor i Stockholm. Under 2019 uppgick försäljningen till 1,9 miljarder USD. Veoneer är noterat på New York Stock Exchange och Nasdaq Stockholm.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus