JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

Kinesiska Huawei är inte bara en jätte inom mobiltelefoni, företaget är också störst på invertrar till solpaneler och tillverkar dessutom batterilager. Nu gör företaget en storsatsning på Sverige.

Till sin hjälp har Huawei en rad partners som ska marknadsföra företagets helhetslösningar på den svenska marknaden. Ett exempel är Gruppsol.

– För oss är det viktigt att det finns en stark organisation hos våra leverantörer som kan backa upp en expansion och samtidigt hålla kvalitet och leveranser, säger Mattias Hansson, som är grundare av Gruppsol i ett pressmeddelande.

Huawei är störst på invertrar till solpaneler med en global marknadsandel på 22 procent. Tvåa är Sungrow med 13 procent och trea är SMA med 8 procent. Siffrorna kommer från Wood Mackenzie och gäller för 2019, då det enligt analysfirman såldes invertrar med en kapacitet på 128 GW.

– Nu har vi ökat våra resurser och i kombination med flera starka partners har vi alla möjligheter att bli stora även på den svenska marknaden, säger Patrik Salklev, affärsutvecklare på Huawei i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus