JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Konsultbolaget Syntronic dubblerar kontorsytan i Gävle och köper dessutom nya instrument och annan labbutrustning för ungefär hundra miljoner kronor under tre års tid. Satsningen ger 30 till 40 nya jobb.

– Den här investeringen är viktig för vår globala tillväxt, men även för vår lokala expandering i Gävle. I kombination med våra designcenter i Kanada och Kina stärker Gävlesatsningen vårt globala erbjudande, samtidigt som vi skapar fler arbetstillfällen i regionen, säger företagets vd Björn Jansson i ett pressmeddelande.

Bland annat ska labbet på huvudkontoret i Gävle utökas från dagens 1500 kvm till 3000 kvm.

– Vi bygger ut våra nuvarande labb med fler mätmiljöer. Labbmiljöerna kommer bland annat användas inom radioteknik och höghastighetskommunikation, för att exempelvis utföra over-the-air mätningar, skriver Stina Hillblom i ett email till Elektroniktidningen.

Delar av utrustningen är redan på plats och används för konsultuppdrag inom bland annat medicinteknik, telekom, fordon-, försvars- och verkstadsindustrin.

Syntronic har 1300 medarbetare på 18 kontor i Indonesien, Kina, Japan, Malaysia, Sverige, Kanada och USA. Företaget ska anställa ytterligare 30–40 personer i Gävle under den närmaste tiden.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus