JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Den svenska millimetervågsspecialisten – som numera presenterar sig som Sivers Semiconductors – ska hjälpa Siemens Healthineers att utnyttja 5G-teknik inom medtek. Kistaföretaget ska leverera både utvärderingskit och radiomoduler.

Siemens Healthineers ambition är att börja konstruera medicinska tillämpningar som kräver datatakter på flera gigabit per sekund för den kinesiska marknaden. För det vill företaget utnyttja olicensierad 5G-teknik i ett större sammanhang.

Nu får Sivers Semiconductors en första order på utvärderingskit och radiomoduler på 60 GHz, med leverans i år och under nästa år. Orden kommer från det svenska företagets kinesiska återförsäljare, Matrix Electronics.

– I ett nära samarbete med Matrix Electronics tar vi nu viktiga steg in i ett nytt segment på den strategiskt viktiga kinesiska marknaden, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors, i ett pressmeddelande och adderar:

– Detta är också ytterligare ett bevis på att 60 GHz millimetervågstekniken är ett mycket mångfacetterat verktyg, som i detta fall kan användas för att öka flexibilitet och effektivitet som en del av den digitala transformationen inom det medicintekniska området.

Sivers Semiconductors är det nya namnet på företaget som är mer känt som Sivers IMA. För knappt två månader meddelande bolaget att det förbereder ett namnbyte, vilket också är ett led i ett pågående varumärkesarbete.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)