JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I april i år tecknade svenska Smoltek – som utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer – ett andra utvärderingsavtal på kort tid. Denna gång var det med en av världens ledande tillverkare av passiva komponenter, däribland kondensatorer. Nu förlängs utvärderingstiden till och med mars nästa år.

– Det är glädjande att vi har kommit överens om en förlängning av det här licensavtalet, vilket visar att kunden ser ett värde i att investera ytterligare tid och resurser på en fortsatt utvärdering av vår CNF-MIM-teknologi, säger Ola Tiverman, vd på Smoltek Semi som ansvarar för licensiering inom halvledarindustrin, i ett pressmeddelande.

Göteborgsföretaget Smoltek har utvecklat ett kondensatorkoncept kallat CNF-MIM, där CNF står för kolnanofibrer och MIM är kort för Metall Isolation Metall. Företaget erbjuder två versioner i sitt koncept: diskreta och integrerade kondensatorer.

I detta fall handlar det om det sistnämnda. Och syftet med med den pågående utvärderingen – som nu förlängs utan extra kostnad – är att den i nästa steg ska leda till en produktionslicens.

– För oss är högsta prioritet att utvärderingsprojektet blir grundligt genomfört, så att licenstagaren därefter har optimala förutsättningar att ta beslut om en eventuell fortsättning med sikte på integration i kommande produkter, påpekar Ola Tiverman, i pressmeddelandet.

Den aktuella förlängningen sträcker sig till den 31 mars 2021. Parallellt med den fortsatta utvärderingen ska de två parterna även diskutera hur ett potentiellt samarbetet efter utvärderingsperioden ska se ut.

Det som gör den svenska processtekniken intressant är att den påstås kunna minimera en kondensatorns bygghöjd väsentligt. Företaget lovar med andra ord bättre prestanda på bråkdelen av utrymmet.

Smoltek – som är en avknoppning från Chalmers halvledarlabb MC2 – för just nu även diskussioner med en av världens största tillverkare av kondensatorer om en motsvarande förlängning av ett utvärderingslicensavtal som tecknades i mars i år.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus