JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

För snart fyra år sedan slog franska Schneider Electric upp dörrarna till ett nytt globalt innovationscenter i Lund med fokus på utveckling av mjukvaror och system för smarta fastigheter. Nu utökas verksamheten med forskning och utveckling inom branddetektering och säkerhet.

Henrik Nilsson

– Schneider Electric finns i över 100 länder så det är en otroligt glad nyhet att vi får fortsatt förtroende och kan utöka centrumet för forskning och utveckling här i Lund, säger Henrik Nilsson, global VP för R&D på Schneider Electric i ett pressmeddelande.

Våren 2017 flyttade företaget sin verksamhet i Malmö till Lund, där det startades ett helt nytt innovationscenter. Närheten till Lunds tekniska högskola lockade liksom det lokala nätverket av till exempel mjuk- och hårdvaruföretag som jobbar med utveckling av sensorer, molnplattformar, analytics och trådlösa tekniker.

Sedan starten för snart fyra år sedan har företaget Lund som utgångspunkt för sin forskning och utveckling inom digitala och uppkopplade byggnader. Här utvecklar Schneider nya system och tjänster för smarta byggnader baserade på moln- och IoT-tekniker. Likaså utvecklar företaget nya typer av IoT-produkter som givare, styrsystem och IoT-gateways för dataaggregering.

Nu utökar det franska företaget sitt innovationscentrum i Lund med forskning och utveckling inom området brand och säkerhet, en verksamhet som tidigare funnits i Finland.

Planen är att det nya teamet ska bestå av 25 personer, varar 15 med bakgrund inom forskning och utveckling, produkthantering och produktsupport måste nyrekryteras.

– Utvecklingen inom smarta och uppkopplade byggnader går fort och med den här satsningen stärker vi vår ledande position ytterligare, säger Henrik Nilsson, i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)