JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svenska Jondetech – som utvecklat en liten och billig ir-sensor – är på väg in i ett joint-venture med en schweizisk mönsterkortstillverkare som syftar till att utveckla, tillverka och distribuera företagets sensorelement. En första överenskommelse har undertecknats.

Företaget som Jondetech är intresserat av att samarbeta mer med heter Varioprint. Det ligger i schweiziska Heiden och presenteras som en av marknadsledarna inom PCB-teknik i Europa.

De två företagen har haft en nära kontakt under de senaste två åren. Målet har varit att utveckla, tillverka och sälja den svenska ir-sensorn.

Nu ska samarbetet fördjupas bland annat genom överföring av kunskap och utrustning samt utbildning av personal. Ett så kallat term sheet är undertecknat. Målet är att före den sista juni 2021 ha uppnått en samsyn i frågor som bland annat berör samarbetsform, finansiering, organisering, volymmål och produktionsenheter relaterat till målmarknader.

– Detta är en riktigt stor och viktig milstolpe för Jondetech, som på sikt kommer möjliggöra att vi snabbare kan färdigställa tech transfern samt att kunna nå upp till riktigt stora volymer. Att en av de ledande PCB-tillverkarna inte bara delar vår vision om den framtida potentialen för vårt sensorelement utan vill vara delaktiga i resan dit, är ett styrketecken, säger Leif Borg, tf vd på Jondetech i ett pressmeddelande

I det term sheet som nu har undertecknats är parterna överens om att omgående inleda diskussioner och att överenskommelsen löper till dess ett avtal finns på plats.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)