JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei vädjar till regeringen

På tisdag i nästa vecka startar auktionen av två frekvensband för 5G. Huawei vädjar i ett öppet brev till regeringen att skjuta upp auktionen tills domstolsprocessen är avgjord.

Turerna kring de två 5G-banden på 3,5 GHz och 2,3 GHz har varit många. De skulle ursprungligen ha auktionerats ut för ett år sedan, men regeringens beslut att låta Säpo och Försvarsmakten ha sista ordet kring säkerheten försenade processen.

När så PTS i oktober överraskande meddelade att de operatörer som ville delta i auktionen inte fick använda utrustning från Huawei och ZTE försökte Huawei ändra beslutet genom att blanda in rättsväsendet.

Efter diverse turer stod det klart att PTS kan genomföra auktionen utan att ändra villkoren trots att det inte finns en dom. Processen kan ta över ett år om man tar med möjligheten att överklaga Förvaltningsrättens dom.

Huawei vädjar nu i ett öppet brev – som publicerats i Dagens Industri – till regeringen att gripa in och stoppa auktionen så att rättsprocessen kan avgöras innan auktionen genomförs.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)