JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Svenska Crossers mjukvara kan i realtid avgöra vad som ska analyseras lokalt och vad som ska skickas till molnet. Företaget börjar nu samarbeta med taiwanesiska Advantech för tillämpningar inom industriellt IoT.

Crosser grundades 2016 och baseras på ett hobbyprojekt som Uffe Björklund startade redan 2009 kring realtidskommunikation. Ett sidospår var en kommunikationsserver som släpptes som öppen källkod under namnet XSockets. Den fick snabbt 60 000 nedladdningar men också förfrågningar kring en kommersiell version.

År 2016 träffade Uffe Björklund marknadsföraren Johan Jonzon och teknikentreprenören Martin Thunman. Tillsammans startade de Crosser. Företagets lösning körs i industriella datorer nära ändnoderna vilket ger snabbare svarstider samtidigt som det reducerar de datamängder som måste skickas till molnet.

Samarbetet med Advantech innebär bland annat att Crossers mjukvara kommer att vara förinstallerad på Advantechs IoT-produkter. Det går också att uppdatera redan installerade system med Crossers mjukvara.

MER LÄSNING: