JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svenska Crossers mjukvara kan i realtid avgöra vad som ska analyseras lokalt och vad som ska skickas till molnet. Företaget börjar nu samarbeta med taiwanesiska Advantech för tillämpningar inom industriellt IoT.

Crosser grundades 2016 och baseras på ett hobbyprojekt som Uffe Björklund startade redan 2009 kring realtidskommunikation. Ett sidospår var en kommunikationsserver som släpptes som öppen källkod under namnet XSockets. Den fick snabbt 60 000 nedladdningar men också förfrågningar kring en kommersiell version.

År 2016 träffade Uffe Björklund marknadsföraren Johan Jonzon och teknikentreprenören Martin Thunman. Tillsammans startade de Crosser. Företagets lösning körs i industriella datorer nära ändnoderna vilket ger snabbare svarstider samtidigt som det reducerar de datamängder som måste skickas till molnet.

Samarbetet med Advantech innebär bland annat att Crossers mjukvara kommer att vara förinstallerad på Advantechs IoT-produkter. Det går också att uppdatera redan installerade system med Crossers mjukvara.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)