JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

För en vecka sedan bekräftade Uppsalaföretaget Piezomotor att det arbetar med att utveckla motorer för zoomfunktion i mobiltelefonkameror. Nu bekräftas leverans av prototyper till två av världens största mobiltelefontillverkare.

Piezomotor är känt för att utveckla starka mikromotorer baserade på piezoelektriska material. Under förra året har företaget börjat utveckla en motorteknik för extremt små utrymmen i bärbart.

I förra veckan avslöjade företaget att det är zoomfunktion i mobiltelefonkameror som minimotorn är ämnad för. Liksom att prototyper finns framme. Däremot gavs inget besked om prototypleveranser.

Nu meddelar företaget att det under första halvan av detta år ska tillverka och leverera prototyper av motorer för mobiltelefonkameror till två av världens största aktörer på denna marknad.

Flera olika designalternativ har utvecklats och utvärderats av de två aktörerna, som nu valt vilka designalternativ som ska prioriteras. Närmast ska Uppsalaföretaget leverera liknande prototyper till båda för utvärdering.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus