JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvokoncernens batterier och laddning i eget affärsområde

Volvo Energy som affärsområdet döpts till ska stärka fordonstillverkarens hantering av batterier över livscykeln men inbegriper också laddningsinfrastruktur. Dessutom ska batterierna ges ett andra liv i andra tillämpningar.

Volvokoncernens säljer idag elektriska stadsbussar och soplastbilar men också anläggnings- och distributionslastbilar för transporter i städerna liksom kompaktgrävmaskiner och hjullastare.

Under året kommer tunga ellastbilar för regionala transporter eller anläggningsarbete.

Volvo Energy blir ett affärsområde med fullt resultatansvar. Det får dels en intern roll där det tillhandahåller batterier och laddningslösningar till koncernens övriga affärsområden, och dels en extern roll där det erbjuder återanvända och renoverade batterier för olika användningsområden, exempelvis energilagring i elnätet.

Affärsområdet kommer även att ha ett koncernansvar för infrastruktur till vätgas för fordon med bränsleceller. Samarbeten med olika partners och aktörer i ekosystemet blir en central del av verksamheten.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)