JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Batteritillverkaren Nilar är officiell leverantör till den svenska paviljongen i världsutställningen i Dubai. Ursprungligen skulle den ha startat i oktober i fjol, men pandemin har förskjutit arrangemanget ett år.

Världsutställningen Expo 2020 i Dubai, där uppemot 190 länder deltar under temat ”Connecting Minds – Creating the Future" har tre områden: möjligheter, mobilitet och hållbarhet.

Sveriges paviljong kommer att vara placerad i området hållbarhet och Expo 2020 blir regeringens enskilt största satsning inom export- och investeringsfrämjandet detta år.

Ett av företagen som deltar är batteritillverkaren Nilar med fabrik i Gävle. Företaget utvecklar ett nickelmetallhydridbatteri som bland annat passar för stationär lagring för att stärka upp elnätet, i laddstationer för elfordon och i hemmalager för den som har solceller på taket.

Andra svenska uppstartsbolag som deltar i Expo 2020 är Ferroamp som gör energieffektivi-seringar i fastigheter med solel och energilager, liksom solcellsintegratören Soltech.

Mer om Expo 2000 finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus