JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TSMC och japanska företag i halvledarsamarbete

Omkring 20 japanska företag ska samarbete med TSMC för att lyfta landets kunnande inom halvledarområdet. Den japanska staten stöttar projektet med 337 miljoner dollar, skriver Reuters.

Bristen på halvledarkomponenter i kombination med konflikten mellan USA och Kina har lett till att många länder insett betydelsen av inhemsk tillverkning. I EU har 22 av de 27 medlemsländer ställt sig bakom en satsning på att öka produktionen inom unionen, dock inte Sverige.

I Japan skjuter nu staten till pengar för ett samarbete mellan TSMC och runt 20 lokala företag. Redan i februari skrev Nikkei att TSMC skulle lägga 178 miljoner dollar på ett utvecklingscenter i landet och nu har den japanska staten bestämt sig för att satsa 337 miljoner dollar på samarbetet.

Ännu finns inga officiella detaljer. Nikkei, som citeras av Reuters, skriver att det handlar om avancerad kapslingsteknik.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus