JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jondetech får EU-stöd för att nå volymproduktion

Svenska Jondetech – som utvecklat en liten och billig ir-sensor – undertecknade ett joint-venture med en schweizisk mönsterkortstillverkare i början av detta år. Nu har företagen fått 500 000 euro vardera från Eurostars för ett utvecklingsprojekt, med mål att ta fram en sensor för volymproduktion

– Utöver att detta ger både vår och deras organisation en ekonomisk injektion kommer det att ytterligare stärka vårt samarbete med det gemensamma målet att vår sensor JIRS30 ska nå högvolymproduktion, säger Niklas Kvist, säljansvarig på Jondetech i ett pressmeddelande.

Mönsterkortstillverkare heter Varioprint och ligger i schweiziska Heiden.

Jondetech och Varioprint har haft en nära kontakt i mer än två år med målet att utveckla, tillverka och sälja den svenska ir-sensorn. I januari fördjupade företagen sitt samarbete bland annat genom överföring av kunskap och utrustning samt utbildning av personal – ett så kallat term sheet undertecknades.

Nu meddelar Jondetech att företaget fått 500 000 euro av Vinnova genom Eurostars för projektet kallat Nanosensor. Inom ramen för projektet ska Jondetech och Varioprint färdigställa den svenska sensorn JIRS30, samt förbereda den för produktion i hög volym.

Även Varioprint har fått 500 000 euro från Eurostars för projektet. Anslagen fördelas under 24 månader.

Eurostars är ett program som samfinansieras av Eureka och EU:s program Horizon 2020, och som stöder forskningsprojekt för små och medelstora företag.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)