JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Uppsalaföretaget Graphmatech – som utvecklat ett pulver som gör det lätt för industrin att dra nytta av grafenets termiska och elektriska egenskaper – har fyllt på kassan med 84,5 miljoner i en övertecknad investeringsrunda.

– Genom att möjliggöra grafens egenskaper i industriell skala erbjuder Graphmatechs teknik en enorm potential i en hållbar övergång till elektrifiering av industrin, inom additiv tillverkning och i nästa generation energilagring, konstaterar Kurt Kaltenegger, chef för ABB Technology Ventures, i ett pressmeddelande.

Nyligen uppmärksammades Graphmatech tillsammans med Uppsala universitet för hur grafen kan förbättra kopparpulver vid 3D-printning. Graphmatech har även berört andra tillämpningar där det egna materialet kan komma till nytta, ett exempel är att leda bort värme från elektronik.

Pengarna som företaget nu har tagit in ska användas till att skala upp produktionskapaciteten, lansera volymprodukter och att vässa tekniken ytterligare.

Molindo Energy, Forward Ventures och SEB Venture Debt är tre nya investerare, medan ABB Technology Ventures, Almi Invest GreenTech, Walerud Ventures och KIC Innoenergy fortsätter att investera i Graphmatech.

Molindo Energy har lett investeringsrundan tillsammans med ABB Technology Ventures, och Molindo Energys vd och grundare Morgan Sadarangani går in i Graphmatechs styrelse.

– Graphmatech kommer att vara en nyckelspelare i övergången till hållbar energi, säger han i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)