JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 84,5 miljoner till Graphmatech

Uppsalaföretaget Graphmatech – som utvecklat ett pulver som gör det lätt för industrin att dra nytta av grafenets termiska och elektriska egenskaper – har fyllt på kassan med 84,5 miljoner i en övertecknad investeringsrunda.

– Genom att möjliggöra grafens egenskaper i industriell skala erbjuder Graphmatechs teknik en enorm potential i en hållbar övergång till elektrifiering av industrin, inom additiv tillverkning och i nästa generation energilagring, konstaterar Kurt Kaltenegger, chef för ABB Technology Ventures, i ett pressmeddelande.

Nyligen uppmärksammades Graphmatech tillsammans med Uppsala universitet för hur grafen kan förbättra kopparpulver vid 3D-printning. Graphmatech har även berört andra tillämpningar där det egna materialet kan komma till nytta, ett exempel är att leda bort värme från elektronik.

Pengarna som företaget nu har tagit in ska användas till att skala upp produktionskapaciteten, lansera volymprodukter och att vässa tekniken ytterligare.

Molindo Energy, Forward Ventures och SEB Venture Debt är tre nya investerare, medan ABB Technology Ventures, Almi Invest GreenTech, Walerud Ventures och KIC Innoenergy fortsätter att investera i Graphmatech.

Molindo Energy har lett investeringsrundan tillsammans med ABB Technology Ventures, och Molindo Energys vd och grundare Morgan Sadarangani går in i Graphmatechs styrelse.

– Graphmatech kommer att vara en nyckelspelare i övergången till hållbar energi, säger han i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)