JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rise startar centrum för cybersäkerhet

Digitaliseringen ökar risken för intrång i form av cyberattacker. Därför etablerar forskningsinstitutet Rise ett Centrum för cybersäkerhet.

– Vi behöver stärka förmågan att skydda svenskt näringsliv och samhälle, säger forskningsinstitutets vd Pia Sandvik i ett pressmeddelande.

Centrum för cybersäkerhet ska syssla med tillämpad forskning och utveckla kompetensen i Sverige.

 – Både industri och offentlig sektor är i behov av en neutral partner som stöttar forskning, innovation, nätverkande och marknadsutveckling, med ett europeiskt och internationellt perspektiv.

Forskningsinstitutet har sedan tidigare en innovationsnod för cybersäkerhet där en stor mängd svenska företag och organisationer är medlemmar. Dessutom har Rise nyligen etablerat Cyber range, en testbädd för cybersäkerhet där storskaliga cyberattacker kan simuleras.

–  Rise samlade kapacitet med bland annat Centrum för cybersäkerhet, Centrum för AI och vår testbädd i Luleå där man kan genomföra edge-experiment i ett riktig 5G-nätverk ger oss en fantastisk möjlighet att stärka svensk konkurrenskraft, säger Charlotte Karlsson som är divisionschef för Digitala system på Rise.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus