JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Premiär: Ikea säljer förnybart i Sverige

Strömma heter tjänsten som innebär att Ikea erbjuder privatpersoner att köpa el från sol och vind via företaget. Sverige är först ut med erbjudandet och satsningen sker i samarbete med solenergibolaget Svea Solar.

Med tjänsten Strömma vill Ikea driva på marknaden att bygga ut elproduktionen från sol och vind.

Tjänsten vänder sig till privatkunder – oavsett om de bor i hus eller lägenhet – och ambitionen är att enbart erbjuda sol- och vindenergi från anläggningar som är högst fem år gamla. De som dessutom redan köpt ett solcellspaket från Ikea kan nu följa sin produktion, och i en app sälja tillbaka den el de själva inte använder.

Strömma kan även ses som ett elavtal, utan bindningstid, med en fast månadsavgift på 39 kronor plus en rörlig kostnad beroende av hur mycket el som konsumeras. Den rörliga kostnaden följer prisutvecklingen per kWh på elbörsen Nord Pool.

Lanseringen planeras inom kort, och först i Sverige. Därefter är ambitionen hos Ikea att erbjuda förnybart även på andra marknader.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)