JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det har gått ett år sedan giganten på passiva komponenter Yageo slutförde köpet av sin konkurrent Kemet. Företagets verksamhet i Färjestaden på Öland med tillverkning, labb och utvecklingsverksamhet passade dock inte in i Yageos strategi. Den säljs nu till nederländska Businesscreation som ska driva den vidare under det nygamla namnet Dectron 2.0.

– Det här är en stor möjlighet för Dectron att växa igen och en milstolpe i företagets långa historia. Det är också en stor energikick för de anställda som har lagt sin själ och hjärta i det här fina företaget under många år, säger Businesscreations vd Roel Wolfert i ett pressmeddelande.

Företaget sysslar med den här typen av affärer sedan 1982, att köpa loss verksamhet som inte passar i en större koncern. På uppdragslistan finns bland annat ABB, Sony och Philips.

Planen är att Dectron 2.0 ska fortsätta samarbete med Kemet men samtidigt få verksamheten att växa genom att ta in nya kunder. Dessutom får personalen möjliget att köpa in sig i bolaget.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)