JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jondetech bygger pläteringslina i Schweiz

I början av detta år skrev svenska Jondetech ett avtal med den schweizisk mönsterkortstillverkaren Varioprin med syfte att ta den lilla och billiga svenska ir-sensor till volym. Nu är det beslutat att Jondetech flyttar över sina processer till Schweiz.

Varioprint ligger i schweiziska Heiden och presenteras som en av marknadsledarna inom PCB-teknik i Europa. Jondetech har haft nära kontakt med Varioprint i snart tre år.

I början av 2021 satte de två upp målet att före halvårsskiftet i år ingå ett långsiktigt samarbete kring utveckling, tillverkning och distribution av det svenska sensorelement – en tidsplan som sköts framåt i tiden på grund av pandemin, men som för en knapp månad sedan slutade i ytterligare ett utvecklingsavtal.

Nu har det beslutats att alla delprocesser ska hanteras lokalt av Varioprint, så att den schweizisk mönsterkortstillverkaren kan ta det fulla ansvaret för produktionsflödet. Det inkluderar även den mest kritiska delprocessen – nanotrådspläteringen – som för närvarande hanteras i Stockholm.

– Genom att flytta alla processer till Schweiz kommer vi inte bara närmare Varioprint, utan vi blir också en del i deras vardagliga produktionsflöde, säger Leif Borg, tf vd Jondetech, i ett pressmeddelande.

– Den utrustning vi nu bygger är modulbaserad vilket innebär att den relativt enkelt kan skalas upp för att hantera större volymer vilket i en förlängning kommer vara viktigt för att svara upp mot kundernas behov.

Jondetechs styrelse har tagit på sig ansvaret att finansiera en uppbyggnad av företagets process i Schweiz.

Pläteringslinan väntas vara färdigställd under första kvartalet 2022.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)