JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson garanterar realtid

En av fördelarna med 5G är att den öppnar för olika realtidstillämpningar som VR och AR men också mobilspel och fjärrstyrning av fordon. Nu släpper Ericsson en mjukvara som ser till att fördröjningen ligger kvar på samma nivå under hela tiden en tillämpning är aktiv.

Andra generationens 5G – där även core-nätet är 5G – ska ge fördröjningar nedåt 1 ms men det finns inga garantier att den enskilda användaren får det och att det är stabilt. Dessutom kommer det att dröja flera år innan alla mobilnät är uppgraderade.

Ericsson lanserar nu en mjukvara som ligger i mobilnätet och ser till att en terminal får samma fördröjning under hela sessionen. Rent praktiskt identifierar den vilka fördröjningar som finns mellan terminalen och applikationen i molnet och ser till att minimera dessa och sedan hålla dem i schack.

Beroende på hur nätet ser ut, och hur långt data måste färdas, ligger fördröjningen mellan 50 ms och 1 ms. Minst lika viktigt är att fördröjningen är stabil vilket går att garantera med en tillförlitlighet på mellan 99,9 och 99,999 procent.

Tekniken fungerar på alla frekvensband liksom i både privata och publika nät. Dessutom i nät där Ericsson inte levererat alla delar.

Tekniken har testats i samarbete med olika operatörer under flera år och kommer att släppas kommersiellt nästa år.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)