JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det har beskrivits som kontraktstillverkarens största investering någonsin som nu är i drift. De två parallella linorna är byggda kring Fujis ytmonteringsmaskiner i Aimex III-familjen.

Orbit One lade beställningen i februari, i juni kom leveransen och nu är maskinerna installerade och testade med de första kundprodukterna.

– Det är den modernaste linan i Sverige av den här typen och består av två parallella linor som kan tillverka oberoende av varandra men också arbeta tillsammans i fem olika konfigurationer, säger Ulf Karlsson på Orbit One i ett pressmeddelande.

Förutom de nya maskinerna i Aimex II-familjen – som sålts och installerats av Scanditron – finns en helt ny mjukvara som underlättar planeringen. Den ger också den spårbarhet som bland annat krävs för fordons- och medicintekniska produkter. Vidare finns det stöd för att köra igång nya produkter (NPI) inklusive automatisk justering av bredden på det löpande bandet.

– Det är den största investeringen i Orbit Ones historia men vi stannar inte där, vi har redan beslutat om ytterligare ett antal investeringar.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus