JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bloomberg: Nvidia på väg att ge upp Arm

Chipjätten Nvidias köp av cpu-bolaget Arm har mötts av massivt motstånd från både kunder och myndigheter. Nyhetsbyrån Bloomberg skriver nu att affären är på väg att rinna ut i sanden.

Nvidia var berett att betala 40 miljarder dollar för Arm, som utvecklar och licenserar processorer och processorarkitekturer. Affären skulle ha blivit den största någonsin i halvledarvärlden.

Alternativet för Japanska Softbank, som äger Arm, ser nu ut att bli en börsnotering. Men det är bråttom. Halvledarbolagen är just nu högt värderade men så fort dagens brist på tillverkningskapacitet vänds i överskott kommer värderingarna att sjunka, påpekar Bloomberg.

Ännu finns inget beslut fattat men motståndet mot affären har varit massivt med protester från många av Arms kunder som också är konkurrenter med Nvidia.

Så sent som i december lämnade den amerikanska handelsmyndigheten FTC in en stämning i ett försök att blockera affären.

Inga berörda myndigheter i Storbritannien, Europa, Kina eller USA har heller gett klartecken till affären trots att den annonserades redan i mitten av september år 2020.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)