JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prova elbil på Ecarexpo

Runt 40 olika nya elbilar kan du testa på elbilsmässan Ecarexpo som äger rum den 29 april till den 1 maj på Friends Arena i Stockholm. Här finns även expert på plats för att ge köpråd.

När Ecarexpo nu återkommer till i Stockholm – efter att pandemin gång på gång skjutit fram den i tiden i såväl Göteborg och Stockholm som Köpenhamn – finns dessutom en mängd elbilsnyheter som kan provköras på plats.

Tanken är att hjälpa köpare i sitt elbilsbeslut. Det görs genom att erbjuda besökarna att provköra cirka 40 av marknadens mest intressanta laddbara modeller ute i trafiken och runt den 800 meter långa testbanan som finns på plats inomhus.

Flera av elbilarna är dessutom helt nya för den svenska bilmarknaden.

– Att jämföra körning av flera olika modeller runt samma bana är ett bra sätt att bilda sig en uppfattning om vilken elbil som kan passa ens behov och körstil, säger Fredrik Sandberg på  tidningen Elbilen i Sverige i ett pressmeddelande.

Fredrik Sandberg är en av Sveriges mest erfarna elbilstestare.

Några nyheter som uppmärksammas extra är Nissan Ariya, Kia EV6 GT och Mercedes EQE.

Nissan Ariya har en räckvidd på upp till 500 km och ett nyutvecklat system för fyrhjulsdrift, e-4ORCE, som är kopplat till två elmotorer. Kia presenterar GT-versionen av Kia EV6, som med 800-volts laddningsteknik gör det betydligt snabbare att ladda. EV6 GT har 585 hk och gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Mercedes kommer med EQE, som påstås ha rejäl räckvidd.

Under Ecarexpo kommer även kinesiska bilmärken att finnas på plats, liksom laddstationer på provkörningsrampen samt mycket annat.

Under 2022 arrangeras elbilsmässan Ecarexpo vid tre tillfällen: i Stockholm den 29:e april till 1:a maj, i Köpenhamn den 28:e till 30:e oktober och i Göteborg den 2:a till 4:e december.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)