JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nevs hoppas på nya ägare

Elbilsföretaget Nevs som tog över de gamla Saablokalerna i Trollhättan kan komma att få nya ägare redan i april. Det säger vd:n Stefan Tilk till Dagens Industri.

Nevs började sin resa med att bygga en anpassad version av Saab 9-3.

Den 2:a december 2013 rullade företaget ut den första nytillverkade Saaben från det löpande bandet i Trollhättan. Sedan dess har Nevs ändrat inriktning flera gånger och varslat personal om uppsägning.

I dag har Nevs 350 anställda. Nu uppger Dagens Industri att flera är intresserade av att köpa företaget och fabriken.

Trollhätteföretaget har allt mindre med ägaren – den krisande kinesiska fastighetskoncernen Evergrande – att göra. Fastighetsjätten tog över Nevs 2019.

Än har Evergrande inte givit något officiellt besked om att det vill sälja, men enligt DI är Nevs vd Stefan Tilk hoppfull.

– Vi hoppas att de släpper oss. Vi vill gå in i fasen att bygga testfordon och vill ösa på med materialinköp, säger Stefan Tilk, till DI.

Vid sidan av fastigheter har Evergrande även en egen elbilssatsning inom underdivisionen Evergrande New Energy Vehicle. Den kinesiska jättekoncernen har tidigare hävdat att dess kärnverksamhet ska vara elbilar, inte fastigheter, inom tio år.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)