JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Per-Anders Eriksson blir vd på Lundaföretaget Epiluvac, som utvecklar utrustning för kiselkarbid- och galliumnitridepitaxi. Han kommer närmast från Hexatronic US, som är ett helägt dotterbolag till teknikkoncernen Hexatronic.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till Epiluvac-teamet, där jag ser en fantastisk produkt för epitaxi med brett bandgap, säger Per-Anders Eriksson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Mitt uppdrag och mål är att leda denna mycket tekniskt skickliga organisation till en global position med gott ryckte inom den industrin som tillverkar utrustning för halvledare med breda bandgap.

Under sina fem år som vd för USA-bolaget var han med om att etablera Hexatronic på den amerikanska marknaden. Dessförinnan arbetade han på teknikkoncernen i Göteborg.

Under sin karriär har han även hunnit med att arbeta på Ericsson, både i Kista och som affärsutvecklingschef i  Texas, USA.

– Jag är glad att få vara en del av resan med Epiluvac. Detta är bara början på en intressant framtid, säger han i pressmeddelandet.

Här kan du läsa en längre artikel om Epiluvac (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus