JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. myFC nära konkurs

Om bränslecellsbolaget My FC (myFC)  inte lyckas hitta 45 miljoner före den 30 juni kommer styrelsen att ansöka om konkurs.

Den andra juni lade storägaren K Öhlin Holding ett bud på My FC långt under kursen. Budet rekommenderades dessutom av styrelsen.

Bakgrunden var att pengarna från den emission som skulle garantera fortsatt drift inte kommit in.

Igår drog K Öhlin tillbaka budet och nu flaggar bolaget för att en konkurs är oundviklig om kassa inte kan fyllas på med minst 45 miljoner kronor innan den 30 juni, då kortfristiga lån förfaller till återbetalning.

My FC grundades av Anders Lundblad år 2005 och noterades i maj 2014 på en av Nasdaqs smålistor. Företaget har försökt kommersialisera en liten bränslecellsladdare som exempelvis skulle kunna användas för att ladda mobilen när man inte har tillgång till elnätet.

En första modell skulle lanseras år 2011. Där var bränslet förpackat i vad som kan beskrivas som en tepåse. Användaren adderade vatten för att aktivera den.

Tekniken visade sig vara svårbemästrad. Efter olika modifikationer bytte företaget för tre år sedan strategi till att erbjuda grundteknik och kunnande till företag som vill addera bränsleceller till sina produkter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)