JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 80 miljoner till Kistas kiselkarbidfabrik

Uppstartsföretaget Kisab, som utvecklat en ny metod för att tillverka wafers i kiselkarbid med väldigt får defekter, tar nu in 80 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att skala upp produktionen, som sker i Electrumlabbet i Kista.

I all tysthet har Kisab, eller Kiselkarbid i Stockholm, kommersialiserat en metod för att växa kiselkarbidkristaller som forskats fram vid Linköpings universitet. Kristallerna skivas sedan upp till wafers och utgör basen för olika kraftkomponenter. Företagets metod för att växa kristallerna ger färre defekter än gängse processer plus att den är billigare i drift.

Kisab levererar idag sextumsskivor som används av pilotkunder för utvärdering men ska ta steget till åtta tum under nästa år.

Företaget tillförs nu 7,5 miljoner euro i en runda som leds av Fairpoint Capital. Även befintliga ägare deltar inklusive Industrifonden och Ikea via Ingka Greentech.

Du kan läsa om Kisab i det kommande numret av Elektroniktidningen. Har du inte en prenumeration kan du teckna den här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus