JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Veoneer gör 4D-radar med Arbe

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer har efter fem års utvärdering valt israeliska Arbe som partner för en runtomseende radar. Företagen ska ta tillsammans fram en lösning som stödjer autonoma funktioner.

Det handlar om två stycken surroundradar i 4D som baseras på Arbes referensdesigner Phoenix och Lynx. Phoenix har 48x48 RF-kanaler (Tx/Rx) för lång räckvidd och hög upplösning. Den mindre Lynx har 24x12 RF-kanaler. Phoenix är 12,7x14,3 cm medan Lynx är 6,7x7,7 cm.

Genom att exempelvis sätta en Phoenix i fronten och en baktill, plus fyra Lynx i hörnen, går det att skapa en högupplöst tredimensionell karta runt hela bilen som även inkluderar objektens relativa hastighet.

Arbe har egenutvecklade rf-kretsar som tillverkas I en 22 nm-FDSOI-process. Det handlar om en krets med 24 kanaler för sändning, en krets med 12 kanaler för mottagning plus en basbandskrets som kan hantera upp till 48 sändarkanaler och lika många mottagarkanaler och som skapar en fyrdimensionell karta som uppdateras var 30:e sekund.

Radarsystemen kommer att kompletteras med vågledarteknik för antennen från Veoneer. Företaget har sedan många år ett samarbete med Göteborgsföretaget Gapwaves som utvecklar så kallade gapvågledare.

”Den extremt högupplösta radarn i 4D fungerar även under svåra väder- och ljusförhållanden och den kan urskilja verkliga hot från falska larm vilket ger ökad säkerhet på vägen för både förare, fotgängare och andra utsatta trafikantgrupper.” skriver Veoneer i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus