JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Orbit One prisat för sitt leanarbete

Igår fick kontraktstillverkaren Orbit One pris som årets Leanföretag. Priset delades ut under Leankonferensen i Göteborg.

Svenska Leanpriset har delats ut av den ideella föreningen Lean Forum sedan 2008. Bland de tidigare vinnarna finns Autoliv och Stoneridge, bägge underleverantörer till fordonsindustrin.

– Utan Lean hade vi inte funnits kvar, vi hade varit alldeles för dyra, sade Cecilia Hägg på Stoneridge när hon tog emot priset i oktober 2020.

I år stod Orbit One med fabriker i Sverige och Polen som vinnare.

– Det här är fantastiskt kul och jag vill först och främst tacka alla våra fantastiska medarbetare för deras kunskap och engagemang. Det är de som gör jobbet och ser till att våra tankar förverkligas. Jag vill också lyfta fram vårt ledarskap ute i organisationen och det långsiktiga perspektiv vi har på Lean. Det gör att vi hela tiden utvecklas och går framåt, säger Ulf Karlsson på Orbit One i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder:

Med ett målinriktat ledarskap har OrbitOne byggt en kultur av lärande och ständiga förbättringar där man analyserar resultaten och baserar beslut på fakta. Genom att förbättra sina flöden på ett strukturerat och systematiskt sätt i nära samarbete mellan medarbetare, kunder och samarbetspartners har man skapat en flexibel och kostnadseffektiv verksamhet. Trots motgångar har verksamheten inte släppt Lean och kan idag visa på hållbarhet inom både kultur, strategi och resultat.

Övriga finalister var Sterilteknik och Logistik på Karolinska Universitetssjukhuset och Skellefteå Kraft.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus