JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En timme om det digitala produktpasset

EU vill som bekant övergå till en cirkulär ekonomi och en del i den strävan är att skapa ett digitalt pass med hållbarhetsdata för produkter. Den 22:a november arrangerar elektro- och dataingenjörernas förening SER ett webbsänt seminarium om digitala produktpass. Det kan ses även av den som inte är medlem.

Produktpassen ska ge varje produkt en unik identitet som kan kopplas till information om just den produkten. Företag och konsumenter får med produktpassen tillgång till information direkt från leverantören eller andra datakällor valda av leverantören.

Informationen kan handla om produktens hållbarhetsprestanda, ursprung, garanti, återvinning och instruktioner för montering eller reparationer.

Målet är att minst tre produktkategorier ska ha digitala pass från 2024 där elektronik är ett av de områden som pekats ut.

Föredragshållaren Jens Gayko kommer att prata om två viktiga aspekter:

• Policysidan, det som händer i Bryssel vad gäller EU:s arbete med cirkulär ekonomi och det produktpass som ska följa med alla produkter som designas inom ramen för ekodesign.

• Och produktionssidan, hur det relaterar till de initiativ kring Industri 4.0 som rullar ut på bred front inom EU.

Mer information och kostnadsfri anmälan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus