JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon säkrar kiselkarbidsubstraten

Kombinationen av en snabbt växande marknad och ytterst få leverantörer av kiselkarbidsubstrat har fått tyska Infineon att utöka samarbetsavtalet med japanska Resonac, före detta Showa Denso, för att säkra leveranserna av just substrat.

ST Microelectronics köpte Norrköpingsbolaget Norstel för att komma över kunnandet inom tillverkning av kiselkarbidsubstrat. Konkurrenten Infineon har valt att samarbeta med japanska Resonac för att säkra tillgången.

Företagen slöt ett avtal 2021 som nu förlängs. Exakt hur mycket pengar det handlar om eller villken andel Resonac får framgår inte av pressmeddelandet. Det sägs bara att avtalet ger Resonac ”en tvåsiffrig andel av den förväntade tillväxten under det kommande decenniet”.

Initialt handlar det om sextumsskivor och på sikt även åtta tum.

Resonac och amerikanska Cree har varit de två överlägset största leverantörerna av kiselkarbidsubstrat med epitaxi. Flera bolag utmanar dock duopolet, bland annat amerikanska II-IV med verksamhet i Kista.

Infineon planerar att tiofaldiga sin produktion fram till 2027 och satsar drygt 20 miljarder kronor på ett tredje enhet vid fabriken i Kulim, Malaysia. Den ska starta produktionen i slutet av 2024.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus