JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volta Trucks har 300 förbokningar av Zero

Beställningarna motsvarar förväntade intäkter till ett värde över 850 miljoner kronor. Det berättar Volta i ett pressmeddelande.

De första serietillverkade exemplaren av sextontonnaren Zero kommer att rulla av bandet tidigt under andra kvartalet, i Steyr, Österrike. 

Volta Trucks planerar en serie elektriska lastbilar. Det finns förhandsbeställningar på 6500 exemplar, inräknat samtliga modeller, även framtida.

Nu meddelar Volta att den modell som blir den första att volymtillverkas, Zero, har beställts i 300 exemplar hittills.

Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh i ett pressmeddelande.

Volta Zero är världens första elektriska sextontons lastbil som är helt designad från grunden för stadstrafik och godstransporter i city.  Körsträckan på en fulladdning är 150–200 kilometer. Modellen är känd för sin designdetalj att föraren sitter centralt och lågt positionerad i en förarhytt med brett synfält på 220 grader, för att ge föraren största möjliga visibilitet omkring fordonet.

Volta Trucks grundades i Sverige 2019 av Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)