JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bosch köper amerikansk halvledarfabrik

Den tyska fordonsunderleverantören Bosch vill förvärva TSI Semiconductors med en halvledarfabrik i Kalifornien. Affären ingår i en större plan att spendera 1,5 miljarder dollar på kiselkarbidtillverkning.

TSI är ett foundry i Roseville strax norr om Sacramento, med 250 anställda. Företaget har en 180 nm-process som körs på 200 mm-skivor. Kunderna finns inom bland annat mobilitet, telekommunikation, energi och medicinteknik.

Bosch tänker satsa 1,5 miljarder dollar på att konvertera fabriken, som är på 10 000 kvadratmeter, till sin kiselkarbidprocess och ta den i drift år 2026.

Hur mycket av pengarna som ska komma från USA:s Chips Act är inte klart och exakt vad Bosch vill betala för TSI är inte offentligt.

Sedan tidigare har Bosch halvledartillverkning i Tyskland, i Dresden och Reutlingen.

Företaget har investerat över 2,5 miljarder euro på de två orterna sedan 2010. Bland annat togs en 300-mm fabrik i drift i Dresden så sent som år 2021 och i Reutligen håller fabriken på att byggas ut från 35 000 kvadratmeter till 44 000 kvadratmeter för att möta bilindustrins efterfrågan på kiselkarbidkomponenter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus