JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk solcell i japansk fjärrkontroll

Inomhusljus räcker som energikälla i en familj fjärrkontroller som svenska Exeger utvecklar tillsammans med japanska SMK. De två utforskar vidare samarbeten i ytterligare produkter.

En huvudpoäng med en ljusdriven fjärrkontroll är att den sänker förbrukningen av batterier. Amerikaner slänger i snitt årligen 24 batterier per hushåll.

Exegers solceller fungerar i inomhusljus och används bland annat i trådlösa hörlurar.

Projektet med SMK ska resultera i referenskonstruktioner. Det är Powerfoyle Indoor-modelll av celler som används.

Att Exeger har storskalig tillverkningskapacitet var en avgörande faktor i att företaget fick bli SMK:s officiella partner inom solcellsdrivna fjärrkontroller.

En annan faktor var att Exger redan meriterat sig med ”kvalitetsprodukter med extra effektivitet och frihet i fråga om design”. Cellerna trycks vilket gör formen väldigt fri. Dessutom kan de produceras med olika mönster och texturer.

De två företagen ska integrera Exegers solcellsteknik i SMK:s befintliga produktlinje. De två ska även utforska ytterligare affärsmöjligheter inom olika branscher.

SMK Corporation utvecklar och tillverkar av elektroniska komponenter som radiofrekvensmoduler, kontakter, fjärrkontroller, strömbrytare och pekplattor som levereras till några kända varumärken från hela världen.

Läs vår tidigare bevakning av Exeger, som sträcker sig tillbaka till 2010 (Exeger, Nlab solar).


BILD: Midjourney

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)