JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dubbelriktad laddare nu med CCS-kontakt

Spanska Wallbox släpper en CCS-version av sin dubbelriktade laddare Quasar och visar upp den i München nästa vecka.

Den som har elbil med rätt stöd kan byta ut laddboxen mot en Quasar och låta elbilens batterier driva hemmet (V2H) eller till och med mata ut elen på nätet (V2G).

Rätt lagstöd krävs också – det finns inte i alla länder. Men det är på väg – 100 000 bilar som trycker ut 11 kW vardera är som en distribuerad kärnreaktor. V2G kan komma att bli en viktig komponent i elnätet efter omställningen.

Quasar 2 stöder den allt vanligare CCS-standarden efter att Quasar tidigare stött Chademo.

Som V2G-lösning sparar Quasar pengar genom att den kan ladda batteriet medan elen är billig och mata hushållet när den är dyr. Men räkna på det först – den är inte gratis och det kan ta ett tag att tjäna igen utgiften.

Den kan inte bara styras via app (manuellt, schema, algoritm, externt) utan även fysiskt via handgester framför boxen.

Quasar 2 kommer att demonstreras i München den 14–16 juni på The Smarter E Europe som är en solcellsutställning – med solpaneler kan ett hem bli självgående under sommaren, dag och natt.

Utöver Quasar kommer Wallbox visa upp sitt övriga sortiment av laddboxar och energihantering för hem-, halv- och heloffentliga miljöer.

En av grundarna är där och demonstrerar, Eduard Castañeda.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)