JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HMS köper USA-bolag för 3,6 miljarder kronor

Det Halmstadsbaserade industrikommunikationsbolaget HMS Networks köper amerikanska Red Lion för 345 miljoner dollar. Köpet ger HMS en bättre närvaro på USA-marknanden i kombination med kompletterande produkter inom automationssegmentet.

– Företagen kompletterar varandra väldigt bra både när det gäller produkter, geografisk närvaro och företagskultur. Kombinationen av Red Lions produktportfölj, som kompletterar HMS erbjudande och har begränsad överlappning, tillsammans med den geografiska matchningen där Red Lion har en stark position på den attraktiva nordamerikanska marknaden och HMS har sina kärnmarknader i Europa, kommer att generera goda möjligheter för framtida merförsäljning, säger HMS vd Staffan Dahlström i ett pressmeddelande.

Storägarna i HMS, Latour och AMF Fonder med 34,7 procent av kapitalet, har åtagit sig att investera ett belopp som motsvarar deras respektive ägarandelar.

Red Lion hade under senaste tolvmånadersperioden som avslutades den 30 september en omsättning på cirka 1,4 miljarder kronor med en justerad justerad rörelsemarginal på 20,6 procent. Bruttomarginalen under samma period var 55 procent.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)