JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lär av Lövånger: Från stationsmontering till taktade celler

Den 9 februari kör Produktionslyftet ett webbsänt frukostseminarium tillsammans med kontraktstillverkaren Lövånger Elektronik, Leab. Vi får en inblick i deras Lean-resa där de berättar om vägen från stationsmontering till att producera i taktade celler.

Leab deltog i Produktionslyftet under åren 2009 till 2010 med fokus på att hantera sin stora produktflora på ett effektivt och lönsamt sätt. Företaget arbetade fram flera smarta arbetssätt som sedan dess har implementerats och utvecklats vidare. Arbetet startade i fabriken i Lövånger för att sedan spridas till fler fabriker inom företaget.

En utmaning för många kontraktstillverkare är att få till ett effektivt flöde i en spretig produktflora. Vid seminariet berättar Mattias Eldborn, teknikchef på Leab, hur de har arbetat systematiskt för att gå från stationsmontering till celltillverkning. De har bland annat använt PQPR, Product Quantity Process Routing, för att skapa taktade flöden genom att identifiera likheter mellan olika produkter.

Mer information och anmälan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)