JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson stuvar om i ledningen

Rory Read, idag chef för Vonage som Ericsson köpte för 55 miljarder kronor år 2021, ersätts av Ericssons Nordamerikachef Niklas Heuveldop. Förra veckan rekryterade Ericsson en ny ekonomichef från Getinge.

Niklas Heuveldop är idag chef för marknadsområde Nordamerika men blir den 1 februari chef för affärsområdet Global Communications Platform och vd för Vonage.

Yossi Cohen, för närvarande chef för strategi, teknologi, marknadsföring och affärsutveckling inom marknadsområde Nordamerika, utses till Senior Vice President och chef för marknadsområde Nordamerika från och med den 1 februari 2024.

Rory Read, som idag är chef för affärsområde Global Communications Platform och vd för Vonage, lämnar sin tjänst den 1 februari och även Ericsson i slutet av det första kvartalet 2024. Han har tidigare varit vd för AMD och operativ chef på Lenovo.

Förra veckan blev det också klart att Lars Sandström ersätter Carl Mellander som ekonomichef. Han har idag motsvarade position på medicinteknikkoncernen Getinge.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)