JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas köper Altium för 60 miljarder kronor

Den japanska halvledartillverkaren Renesas har lagt ett bud värt 5,9 miljarder dollar på Altium. Det amerikansk-australiska företaget är nischat på kretskortsverktyg.

Reneasa har använt kretskortsverktyget Altium 365 under ett par år för sina utvärderingskort så köpet motiveras med att företaget vill bygga en integrerad och öppen molnplattform för kretskortskonstruktion och hantering av konstruktionen över hela livscykeln. Ambitionen är att underlätta utvecklingsarbetet och därmed korta tiden det tar att ta fram nya produkter.

Altiums rötter går tillbaka till 1985 och tillför molnbaserade EDA-verktyg medan Renesas har komponenter för i princip allt som behövs för att sätta ihop ett inbyggt system, det vill säga processorer, analoga kretsar, kraftelektronik och förbindning. Samtidigt kommer det att vara möjligt att använda komponenter från andra tillverkare i konstruktionerna.

Styrelserna för de två bolagen står bakom affären som måste godkännas av Altiums aktieägare liksom berörda myndigheter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)