JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 850 nya miljoner till tunga laddpiloter

Någon gång i maj öppnar Energimyndigheten en ny utlysning i programmet Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.

Tidigare utlysningar har beviljat stöd till inte mindre än 237 laddstationer, 12 vätgastankstationer och en kombinerad ladd- och vätgastankstation. Totalt har cirka 1,96 miljarder kronor fördelats. 

Utlysningen i maj på ytterligare 850 miljoner kronor fokuserar på laddinfrastruktur för tunga fordon vid hamnar, omlastningsplatser, återvinningscentraler, lager och liknande platser där flera aktörer har ärenden.

Stödnivån uppskattas vara 20–50 procent beroende på företagets storlek. Stödet fördelas kontinuerligt till alla sökande som klarar kraven och villkoren för utlysningen, och så länge som det finns medel kvar.

Stödet går till aktörer som går samman för att bygga upp strategiskt placerade publika ladd- och tankstationer för el och vätgas.

Det finns en färsk rapport med erfarenheter från i fjol (länk) och det finns mer info om den kommande utlysningen här (länk).

Fler utlysningar kan bli aktuella under hösten. 

BILD: Dalle

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)