JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Detaljerna kring Voltas återuppståndelse klarnar

För en månad sedan meddelade österrikiska Steyr att företaget slutit en preliminär överenskommelse om tillverkning av den konkursade ellastbilen Volta. Nu meddelar de nya ägarna att produktionen ska återupptas mot slutet av året.

Formellt återuppstod Volta den 1 december 2023 under det nya namnet Volta Commercial Vehicles. Då hade det gått 48 dagar efter det att företaget försattes i konkurs.

Den nya ägaren, amerikanska Luxor Capital Group, har arbetat tillsammans med en liten grupp personer för att återuppbygga bolaget och samtidigt utveckla en förenklad och mer kapitaleffektiv affärsplan.

Det nya bolaget är registrerat i Storbritannien och har runt 150 personer där som arbetar med fordonsutveckling inför serietillverkning av Volta Zero, 16t och 18t. Ambitionen är att klara GSR-2 standard (General Safety Requirement) under juli.

En testflotta på 15 fordon kommer att vara tillgänglig under april månad för att genomföra tester med kunder i Tyskland, Frankrike, Skandinavien och även Österrike.

Steyr Automotive i Österrike ska preliminärt återstarta serietillverkningen mot slutet av 2024.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)