JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trendforce: Halvledarproduktionen i Taiwan opåverkad av gårdagens skalv

Den kraftiga jordbävningen i havet öster om Taiwan påverkade halvledarfabrikerna bara kortvarigt. De kunde snabbt återuppta produktionen och är i stort sett opåverkade, rapporterar analyshuset Trendforce.

Även om skalvet mättes till 7,4 på Richterskalan var det inte mer än cirka 4 i de västra delarna av landet där halvledarfabrikerna finns. Dessa är också byggda för att reducera inverkan av skalv vilket i praktiken innebär att de sänker påverkan med ett eller två steg på Richterskalan.

Tredforce har varit i kontakt med många av bolagen och skriver att av TSMC:s fabriker Fab 2, Fab 3, Fab 5, Fab 8 och Fab 12, där företaget bedriver forskning och utveckling, liksom den nyaste Fab 20 var det bara Fab 12 som fått skador. Det handlar om en vattenledning som brustit och gett mindre vattenskador. Övriga återupptog snabbt verksamheten efter evakueringen av personalen.

Företagets fabriker med de mer avancerade processerna på 5, 4 och 3 nm evakuerade inte personalen och var uppe på 90 procent av normal drift inom åtta timmar efter skalvet.

När det gäller DRAM påverkades en av Nanyas och en av Microns fabriker. Bägge förväntas vara återställda och i full drift inom några dagar.  Winbond rapporterade inga skador.

Slutligen rapporteras UMC, PSMC och Vanguard ha fått igång produktionen efter det att personalen evakuerats och fabrikerna undersökts för skador.

MInst tio personer omkom i jordskalvet utanför Hualien den 3 april. Över tusen rapporteras skadade och 705 saknas eller är instängda.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)