JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trelleborg slutför förvärvet av sydkoreansk tillverkare av precisionstätningar

I december annonserade Trelleborg köpet av koreanska MNE Group som tillverkar precisionstätningar till utrustning för halvledarproduktion. Nu är affären klar.

MNE Group har fokus på tillverkning av högpresterande specialtätningar till såväl eftermarknaden som tillverkare av utrustning för halvledarproduktion. Huvudkontor och tillverkningsanläggning är beläget i Yongin, strax utanför Seoul.

MNE Group förväntas omsätta cirka 300 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till cirka 650 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis.

– Genom MNE Group erhåller vi etablerade kundkontakter med några av världens största halvledartillverkare på den största lokala marknaden för halvledare i världen. Med Sydkorea som bas planerar vi växa även på övriga asiatiska marknader, sade Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions, när affären presenterades.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)