JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svolt avbryter tyskt gigafabriksprojekt

Det blir ingen batterifabrik i tyska Lauchhammer för kinesiska Svolt. Och projektet i Überherrn står still i väntan på tillstånd.

Svolt är en av sex kinesiska batteritillverkare som planerar battericellsfabriker i Europa. Det går trögt för Svolt. Företaget har dessutom tappat en stor kund till fabriken, så nu monterar företaget ner projektet, trots stora redan gjorda investeringar.

Även ett battericellsfabriksprojektet i Überherrn går trögt.  Den fabriken skulle faktiskt ha gått i produktion redan i fjol, men premiären har skjutits upp ända till 2027 – minst.

Enligt Svolt är det svårt att smida planer i Europa. Bolaget tänker inte ge något tidsschema för Überherrn innan myndigheterna  gett sina godkännanden för projektet. Och när det står mer klart hur det kommer att fungera med eventulla strafftullar mot Kina.

Och tvärtom – europeiska subventioner – hur kommer de att slå mot eller gynna Svolts kalkyler?

Dessutom har någon stämt projektet i Überherrn. Så Svolt rycker på axlarna och försöker inte ens göra en ekonomisk kalkyl ännu.

Istället söker Svolt tröst i den produktion av batteripack som företaget förhoppningsvis kommer sparka igång i Hasweiler den 1 juli, med celler importerade från Kina. 

Lär mer på nyhetssajten Electrive.

Illustration: Dall-E

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)