JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telia positionerar med wifi

Operatören Telia lanserar en tjänst för offentlig sektor, som kan hjälpa vårdpersonal att hålla koll på medicinskteknisk utrustning. Tekniken bygger på att prylarna utrustas med en transponder som trianguleras av wifi-nätet.

– Vi har nu skalat upp och testat tjänsten med en större kund inom offentlig sektor under en längre tid, och vi ser att det funkar utmärkt, säger Rickhard Broman, chef för offentlig sektor på Telia, i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten kallas Telia Tracking och består av ett positioneringssystem med RTLS (Real-Time Location System) som i realtid identifierar och spårar medicinteknisk utrustning som EKG-enheter eller infusionspumpar men även andra enheter som exempelvis sängar och rullstolar.

Med hjälp av små wifitaggar som appliceras på utrustningen kan vårdpersonalen, via en central lösning, enkelt ta reda på var en viss sak finns.

Tekniken kan också användas för att hämta in mätdata från sensorer om temperatur, fukt, spänning och ström, för att till exempel kunna upptäcka om en kyl eller frys plötsligt slutar fungera. Det är också möjligt att övervaka fönster och dörrar, samt enkelt se om dessa är öppna eller stängda, med olika typer av sensorer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)