JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Libanon: En andra attack dödade 20 via walkie-talkies

I Libanon dödades i går 20 människor och över 450 skadades i en andra attack via försåts­minerad elektronik, ett dygn efter Israels attack på Hizbollah­medlemmar via personsökare.

Walkie-talkies märkta ”Icom IC-V82 VHF” exploderade. Modellen är känd för att användas av Hizbollah, men togs ur produktion redan år 2014. Tillverkaren japanska Icom har tidigare varnat för förfalskade modeller och har startat en undersökning.

Även smartmobiler, solpaneler, radio­apparater, interkom­system, finger­avtrycks­läsare och bil­batterier ska ha exploderat igår. Libanons civilförsvar ryckte ut till bränder som brutit ut i 60 byggnader, 15 bilar och flera motorcyklar.

En försåts­minerad finger­avtrycks­läsare upptäcktes i en ambulans och oskadliggjordes i en kontrollerad explosion av libanesisk militär.

Israels attack i tisdags ledde till skador på bland annat händer, ansikten och lår. 2750 människor skadades och hittills har tolv dött.

Israels attack på Hizbollah via försåts­minerad elektronik är en del av ett krig mellan Israel och Hamas, som dödat 46 000 människor sedan den 7 oktober i fjol.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)