JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschräv ska lyfta SER
Föreningen SER har anställt Ove Boström, förr vd på Avnet Nortec, med uppgift att utveckla föreningens erbjudande och öka antalet medlemmar.
Image
Ove Boström

SER, Svenska Elektro- och Dataingenjörers Riksförening, vill utöka sin verksamhet och locka fler medlemmar. Som led i de ansträngningarna har man anställt Ove Boström som projektledare.

Uppgiften är att ta fram en "toolbox", en verktygslåda med allt som kan vara bra att ha som civilingenjör inom E och D-områdena. Här kan finnas allt från tidningsprenumerationer till kompetensutveckling och möjligheter att nätverka med andra E- och D-ingenjörer. I toolboxen ingår bland annat en aktivare webbplats än idag.

Toolboxen ska visas upp och användas i värvningssyfte på mässor, konferenser och i direktkontakt med såväl företag som högskolor. För teknologer på högskolorna tänker sig Ove därtill en satsning på karriärdagar, mentorprogram och kanske även exjobbsförmedling.

- Framtiden för SER hänger i stor utsträckning på teknologerna. Satsningen på dem och på toolboxen är det viktigaste, säger Ove Boström.

Ove Boström är känd för många i elektronikbranschen efter 24 år på bland annat komponentdistributören Avnet-Nortec och före dess som systemsäljare på Nordisk Elektronik.

- Jag har nog jobbat lika många år med inbyggda system som med komponenter, säger han.

Bland SER-medlemmarnas förmåner ingår en rabatterad prenumeration på Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)