JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Åsa efter Johan på Enea

Enea har utsett Åsa Landén Ericsson till tillförordnad vd på Enea, efter avgående Johan Wall. Åsa Landén Ericsson är idag vd för bildbyrån Scanpix Sweden.
Formellt tillträder inte Åsa Landén Ericsson vd-posten förrän 1 juli, men hon kommer fram till dess att arbeta jämte Johan Wall.

Åsa Landén Ericsson sitter i Eneas styrelse och känner således bolaget väl. Hon har en bakgrund inom telekom, med erfarenheter från AT&T och Allgon. Tidigare har hon även jobbat som investeringsansvarg för IT- och telekombolag på riskkapitalbolaget Catella. I grunden är hon civilingenjör från Chalmers och har dessutom en MBA från Insead.

Därtill har Enea utnämnt Carl Sköld till tillförordnad finansdirektör, från den 1 augusti. Han börjar dock jobba redan 1 juni för att arbeta jämsides avgående finansdirektören Håkan Gustavson.

Företaget understryker att båda utnämningarna är temporära lösningar.

- Detta ger oss en smidig övergång. Samtidigt tillåter det styrelsen att arbeta långsiktigt med rekryteringen av en ny permanent vd och finansdirektör, säger styrelseordförande Staffan Ahlberg i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)